Emlékszel? Megfogadtad… és szeresd magad annyira, hogy meg is teszed!

» Posted by on jan 8, 2017 in Blog, Egyéb | Emlékszel? Megfogadtad… és szeresd magad annyira, hogy meg is teszed! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az új év sok esetben az új fogadalmakról szól. Miért kötjük össze az új évet az újévi fogadalmakkal? Minden év végén, kezdetén, de általában más évfordulókon is (születésnap) a saját bőrünkön érezzük az idő múlását. Hallottunk róla eddig is, hogy az élet rövid és gyorsan elszáll, de a hétköznapok sürgésében legtöbbször nincs időnk, azaz nem fordítunk időt arra, hogy ne csak a megszokott napi rutin szerint végezzük dolgainkat, hanem időnként megállva, befelé fordítva figyelmünket, átgondoljuk mit is csinálok tulajdonképp? Az ünnepek táján legtöbbünk egy kis lélegzetvételhez jut és a napi rutinból legalább egy picit kiszakadva akaratlanul is szembesül életének egy-két sötét, vagy világos oldalával. Ezekben az üresjáratokban villan be egy-egy gondolat, hogy mi az amit idén sem tettem meg, pedig (akár) évek óta ott motoszkál egy érzés, egy hang a szívünkben, fejünkben, valami vonzalom, nyugtalanság, hogy én ezt szeretném kipróbálni…., mert mindaz amit láttam, hallottam, olvastam róla olyan képzeteket hozott létre bennem, hogy ez nekem is jó lenne, hogy ez az én életemet is segítené, hogy a céljaimat meg tudnám valósítani általa. Lehet ez bármilyen tevékenység (egy új sport, hobby, egy régóta vágyni látott barát, hely felkeresése), bármi ami időnként felbukkan gondolataink között és melegséggel, jó érzésekkel tölti el szívünket… és ekkor új év táján megfogadjuk, hogy most aztán mindenképp, az új év első hetében, vagy a második héten belevágok, megnézem, kipróbálom….és sajnos nagyon sokszor eljön a január 7-e, 8-a,10-e visszasüppedünk megszokott állapotunkba és teret engedve kifogásainknak, a megszokásoknak, az ismertnek, a kényelmesnek megint csak nem teszünk semmit.

Kezdetben pedig a legkisebb lépés is éppen elég,elég ha csak egy buszmegállót sétálunk le, ha havonta csak egyszer hívjuk fel azt a személyt akiről többet szeretnénk tudni, ha csak egy reklámblokk elejéig némítjuk el tv készülékünket, fordítjuk figyelmünket befelé, tudatosítjuk légzésünket, gondolatainkat, érzéseinket, vagy először csak egy fiókban teszünk rendet, kezdetben ez pontosan elég….aztán majd megtesszük a következő lépést is, ha érezzük előző tevékenységünkből származó örömöt. Nem szükséges egyből MINDENT AKARNI, legyünk türelmesek, és éljük meg a kis örömöket is, ne a rossz érzéseinkre koncentráljunk, koncentráljunk a jó érzésekre szívünkben és apró pici, de kitartó lépésekkel elérjük a kívánt változást.

Mi mint Lélek forma stúdió két területen tudunk segítséget nyújtani a hozzánk fordulóknak, egyrészt a mozgás, a sport területén, a sokféle mozgásforma közül válogatva biztosan megtalálod azt amelyik számodra a legmegfelelőbb, másrészt egyéb foglalkozásainkkal, meditáció, relaxáció, hangtálas foglalkozások mentális oldalról megtámogatva tudunk segíteni, hogy előmozdítsd a kívánt változásokat az életedben.

Ha már régóta kacérkodsz a jóga gondolatával a január 28-án tartandó alapgyakorlat workshop egy kiváló lehetőség, hogy betekintést nyerj abba, pontosan mi is zajlik egy-egy jóga órán. Alapvető ászanákat fogunk elsajátítani, nagyon sok rávezető gyakorlattal, időt engedve testednek és elmédnek, hogy ráérezzen egy egy ászana “ízére”, pontos kivitelezésére. Egy átlagos jógaórához képest sokkal több időt szánunk ezen egyszerű ászanák megvalósítására. A mozgás mellett a légzőgyakorlatok alapját képező teljes jóga légzést fogjuk elsajátítani, valamint a gyakorlás végén tartunk egy hosszabb, fél órás vezetett relaxációt, amivel kezdetben a test, későbbiekben az elme teljes elengedettségét tudjuk elérni.

Ha úgy érzed nagyon nehéz kikapcsolnod a gondolatok állandó áramlását a fejedben, ha túl sok stressz ér, ha nem érzed jól magad a bőrödben, ha vágysz a csendességre, vágysz arra, hogy belsőd útmutatásai alapján élj, de nem tudod hogyan kezdj neki, akkor ott a helyed a január 12-én csütörtökön induló 8 alkalmas relaxáció, meditáció, jóga nidra tanfolyamon. A tanfolyamról bővebben olvashatsz a Lélek forma stúdió honlapján, illetve facebook eseményeink között.

Ha bármelyik általunk kínált lehetőséggel kapcsolatban úgy érzed segít jobbá tenni életedet, és végre ideje elkezdened, vagy elmélyítened a tapasztalataidat az ászanák, vagy relaxáció területén, ne hagyd, hogy ez a január is “csak úgy elteljen”, tedd meg a szükséges lépéseket önmagad boldogságáért.