3D Drill

3D DRILL – ÚJ MOZGÁSFORMA!!!!
Pénteken 17:15 Vándori Andival
 
A 3D Drill egy saját testsúlyos edzésforma, ahol a különböző gyakorlatokat sorozattá összefűzve, áramlásszerűen végezzük.

3D – mert a tér mindhárom síkjában dolgozunk.
Mozgásanyaga a mobilitás, stabilitás, egyensúly és koordináció fejlesztését célozza. Rengeteg korrektív gyakorlatot tartalmaz, így a sérülések megelőzésének, a helyes mozgásminták kialakításának egy lehetőségét kínálja. Elemei főként a funkcionális edzésből, jógából, fizioterápiából és a korrekciós gyakorlatokból származnak.
Az áramlásszerű mozgás fokozatosan, kellemetlen feszegetések nélkül készíti fel a mozgásrendszert a nagyobb terhelésre, de a keringési rendszert is megdolgoztatja a folyamatos, állandó testhelyzet-változtatásokkal végzett gyakorlatsor. Eszközigénye nincs (de opcionálisan lehet használni eszközöket is), minden gyakorlat saját testsúlyos. Talajon és álló helyzetben is dolgozunk, a tér minden síkjában végzünk mozgásokat, terhelés nélküli és terhelt ízületi helyzetekben is.

Különböző blokkokban dolgozunk meghatározott időtartamban, így az óra során helyet kapnak a cardio típusú valamint a testtartást és egyensúlyt javító feladatok is egy-egy blokk erejéig.

Az órán alapvetően mezítláb vagy zokniban végezzük a gyakorlatokat, de a cardio blokkban javasolt a sportcipő használata. Törölközőt kényelmi valamint higiéniai okok miatt hozz magaddal, mert az óra során az izzadás garantált 😉