Infra jóga

Gyere, próbáld ki a jógát egy új környezetben, infrasugárzók alatt!   Ezen foglalkozásunk jelenleg szünetel!

Óra jellege:

Ez nem az a forró, vagy hot jóga, amely 30-35 fokban vagy esetleg még melegebbre fűtött helységben történő gyakorlást jelent. Az infra sugárzók elsősorban nem a helységet, hanem a benne található tárgyakat és testeket fűtik. Az Infra sugarak a nap sugárzásának is egy részét képezik, így elmondhatjuk, hogy a szervezet számára ismerős környezetben végezzük a gyakorlatokat.

Hatások:

Az infra sugarak akár 4-5 mm-re is eljutnak a bőr felszíne alatt, és ott fejtik ki jótékony hatásaikat. Az infra sugarak hatására az erek kitágulnak, így felgyorsul az anyagcsere, kitágulnak a pórusok és fokozódik a verejtékezés. Ennek hatására a szervezetben összegyűlt méreg anyagok gyorsabban távoznak a testből. Az immunrendszer működése javul. Ezen kívül a hő hatására egy óra alatt akár 400-600 kalóriát is leadhatunk, valamint a bőr selymesebbé, puhábbá válik és gyorsabba regenerálódik. Az infra sugarak hatására az ízületek, és az izmok is gyorsabban bemelegszenek nő a mozgási tartományuk, lazábbak lesznek.

Ellenjavallat:

Nem javasolt az infra jóga óra látogatása, ha magas vérnyomásod van, ha fertőző betegséged van, lázad van, vagy esetleg sebészeti beavatkozáson vettél részt a közelmúltban. Ezen kívül, ha bármilyen krónikus betegségben szenvedsz, kérd ki kezelő orvosod véleményét!

Óra felépítés:

A jógaórák 1 óra időtartamúak. Egy könnyed ráhangolódás, majd rövid bemelegítés után a gyakorlás első felében statikus ászana gyakorlás következik. A foglalkozás második felében dinamikus gyakorlatokkal folytatjuk. Lezárásként a szokásos relaxációval mélyítjük el az ászanák pozitív hatásait.