Női jóga női szemmel

» Posted by on feb 15, 2017 in Blog | Női jóga női szemmel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Elnézést Uraim, a következő pár gondolat inkább a hölgyekhez szól. Többször kérdeztétek, hogy mi a különbség a jóga óránk és a női jóga óránk között, ezért írok róla egy pár gondolatot……

A női jógában a hatha jóga évezredes testtartásait, tanításait használjuk oly módon, hogy a foglalkozásaink fókuszában a medence, a medence szervei és a záróizmok állnak. Ezért szembesülhetsz azzal, hogy a gyakorlatok egy részét már ismered, sőt gyakoroltad is hatha jóga órán. Mégis azzal, hogy a figyelem és a tudat fókuszában a nőiség, a női egészség áll, a gyakorlatok hatását is hamarabb lehet érezni.

A gyakorlatokkal az altest energetikai rendszerét állítjuk helyre, megerősítjük a gát területét, a medence és a has izmait. Mobilizáljuk és erősítjük a csípőízületet, végzünk görcsoldó technikákat és ciklust szabályozó gyakorlatokat. Minden foglalkozáson van záróizom gyakorlat és fordított testhelyzet is. A relaxáció alatt is a medence területét tudatosítjuk a felvett pózzal és mudrával (kéztartás).

A foglalkozás alatt a figyelem fókuszálásával elmélyítjük a női szervekhez kapcsolódó érzeteket. A légző gyakorlatokkal és a helyes légzés elsajátításával kiegyensúlyozzuk a hormonális működést, az idegrendszer működését és ezzel egyidejűleg az érzelmek stabilitását is. Így a gyakorlatok nem csak a női testre, hanem a női lélekre is kifejtik egészségmegőrző hatásukat.

Női jóga óránkat szerdán délután 17:00-kor és 19:00-kor Vachó Andrea tartja. Minden hölgyet szeretettel várunk!