Lázár Orsolya

 

3 éve találkoztam először a jógával, (köszönhetően Lovász Andinak, akitől rengeteget tanultam és tanulok folyamatosan) és ott, azon az órán tudtam, hogy a helyemen vagyok. Nagyon sok mindent sportoltam, mozogtam egész életemben, de egyik sportág sem ejtett még ennyire rabul.S bár úgy mentem haza, hogy a lépcső alján bizony össze kellett szednem magam,mert úgy éreztem minden erőmet meghaladja,hogy felmenjek rajta és kezem-lábam remegett, mégis azon a napon elindult a lavina.

Azt vettem észre, hogy egy belső hang nem hagy nyugodni, hanem folyamatosan biztat,hogy többet akarjak a jógáról tudni,tapasztalni. Alig vártam, hogy újra mehessek. Akartam újra azt az érzést, amit az ászanák gyakorlása közben éreztem! Majd azt vettem észre, hogy a folyamatos belső feszültség és nyugtalanság ami a napjaimat eddig jellemezte napról-napra elcsendesedik. A testem átalakul, az életvitelem megváltozik. Figyelek az étkezésemre, igyekszem “tisztán” élni.
Létezik, hogy a jóga önmagában képes kiváltani mindezt? Hiszen ha nekem ennyi mindent adott és ad folyamatosan, akkor ezt másoknak is meg kell mutatnom, tanítanom!

Mindenkinek szüksége van arra,hogy megtapasztalja ezt az érzést,hogy megtanuljon lazítani, elengedni és én igyekszem ehhez minden segítséget megadni.

Az órán megerősítjük a mély-izmokat, beindítjuk a méregtelenítést, fokozzuk az állóképességet, így felépítve az ászanákat. A melegnek köszönhetően kisebb a sérülésveszély, könnyebben nyúlnak az izmok. 
Gyere és tapasztald meg te is a határaidat!

“ha a tested, az elméd és a lelked egészséges és összhangban van, akkor egészséget és összhangot hozol a világnak is” B.K.S. Iyengar