Nagy Beatrix óvó,-drámapedagógus

Nagy Beatrix vagyok, óvó- és drámapedagógus.

15 éve foglalkozom gyerekekkel. Pályám során sokféle gyermek került hozzám.  A klasszikustól, az extrém gyermekeken keresztül a sajátos nevelési igényű gyermekig. 3 évestől a 18 évesig.
Mindig minden helyzetben szót értek velük, és ők valamiért ragaszkodnak hozzám.  Van, akivel még több mint 10 éves távlatban is a legközelebbi a kapcsolatunk.
Tanulmányaimat természetgyógyászattal egészítettem ki. Így bármilyen helyzetben is holisztikusan tekintek az adott problémára. Reflexzóna terápiával is foglalkozom, ami leginkább egészségmegőrzés illetve bármely kialakult az egészséget gyengítő állapotra jótékonyan hat.

Drámajátékot (ami képességeket és érzelmi intelligenciát is fejleszt) és tanítási drámaórákat egyaránt tervezek. Több korosztálynak ajánlom a játékot. A játék mindig jókedvvel tölt el mindenkit és hatása később is érződik. Kisebbeknek rövid meditációval kiegészítve.

Komplex Mozgásterápia

- 4-5 éves kortól óvodások képességeit vizsgálom, hogy tudjuk mennyire felkészültek az iskolára, illetve ha van bármilyen lemaradásuk, az behozható legyen az iskolakezdésig. Elsősorban az idegrendszer megfelelő érettségére épít a mozgásterápia, mozgásos gyakorlatokkal.
Home training-ben és kiscsoportos fejlesztésben egyaránt foglalkozom.

-6 éves kortól komplex mozgásterápiával tanulási képességeket fejlesztek a súlyosabb és enyhébb  lemaradás behozása miatt. Diszes problémák esetén  is hatékony a terápia.
Home training-ben és kiscsoportos fejlesztésben egyaránt foglalkozom.
Ezt a terápiát akár felnőttek is gyakorolhatják, ha tudják azt, hogy valamilyen lemaradásuk volt gyermekkorukban a tanulásban.

Tanulási coaching

-Felső tagozattól már megjelenik a valódi tanulás, 10 éves kortól tanulási technikákat tanítok, a gyerekek személyiségének megfelelően a leghatékonyabb és leggyorsabb tanulásért. Egyénre szabott módszerekkel.

Edu-kineziológia:

A kineziológia technikáit alkalmazva izomteszttel dolgozom. Szintén képességfejlesztés, ami gyermeknek-felnőttnek egyaránt hasznos. Attól függően mire kell, hogy képessé váljon. Azoknak is szól ez a módszer, akik már valamilyen félelemmel küzdenek az iskolai tanulást tekintve. Esetleg lassan tanulnak, érdektelenek, vagy egyszerűen csak leblokkolnak rendszerint (otthon még tudta, az iskolában nem…ugye ismerős?) Az egész élet tanulás. Lifelong learning……
Mindezt stresszkezelő technikákkal tudom kiegészíteni.

A gyerekek folyton felkészülnek pl, óvodából az első osztályba, 4., 6., 8., osztály után felvételiznek valamely középiskolába. Később az érettségi következik. Mindannyian leterheltek és folyton meg kell felelni. Miért ne lehetne ezt játékosan, könnyedén?

Elérhetőségem: 06-20-571-4677 , valamint  mozgas.kepesseg@gmail.com
facebook: Játék Mozgás Fejlődés – Alternatív képességfejlesztés