Vachó Andrea jóga, aerial jóga oktató, kineziológus, meditáció oktató

 

Vachó Andrea jóga,-aerial jógaoktató, kineziológus, meditáció oktató

Miért lettem jógaoktató? Miért lettem kineziológus? 

Mert ÖNZŐ vagyok….,mert boldog akarok lenni, mert függő vagyok…mert ÖRÖM FÜGGŐ vagyok

És mert a társadalom szerves része vagyok, mert emberek között élek, akik hatnak rám, akikkel beszélgetek, akikkel dolgozom, és akik, ha alapvetően nem boldogok, nem örömben, szabadon, a maguk életét élve élnek, akkor ezt adják nekem tovább és nem tudok velük boldog lenni.

Előző munkahelyemen szerettem, bírtam a kollégáimat, a csapat része voltam, a főnökeimmel se voltak az átlagosnál komolyabb problémáim, a munkámat is el tudtam végezni, persze nem volt túl izgalmas, de feletteseim számítottak a munkámra, és megbecsültek, a fizetésem is jó volt, nem éltem stresszben, mégis évtizednyi tépelődés után miért mondtam fel??? Mert nem örültem az életemnek, mert úgy éreztem munkámmal, nem hozzáadok, hanem elveszek a világtól, mert határozottan, nagyon erősen éreztem nem a belső késztetéseimnek megfelelően élek. Az életem nem tükrözte vissza azt, ami legbelül vagyok. Vagy ahogy a kineziológusom mondaná nem az útamon járok. És nem utolsó sorban 6 év jóga gyakorlás következtében megszerettem magam, erősnek éreztem magam, hittem magamban, hogy nem csak az az egy út létezik, amin eddig jártam… és még valami nagyon fontos: van mögöttem egy háttér, ami, ha nem is elfogadó, de támogató, a szüleim, a családom révén van egy biztonsági háló alattam. Ez és az, hogy bíztam képességeimben megadta a bátorságot a változtatáshoz.

Most lehet, hogy csak egy ember jön el az órámra, és én ezért nagyon kevés pénzt kapok, de ha az az egy ember boldogabban, magával nagyobb elégedettséget átélve, megnyugodva, kikapcsolódva vagy feltöltődve távozik az órámról, azt érzem, tettem valami értékeset, hogy egy jobb világban éljünk. Egy érzés, amit pénzzel nem tudok megvenni. Már biztosan érzem, hogy az útamon járok, hogy a dolgok, amikkel foglalkozok leképezik belső valóságomat, magamra találtam a jógában és kineziológiában…és talán az életem minden nehézsége és hiányossága ellenére ezért érzem magam alapvetően boldognak.

Ez motivál minden egyes órámon, kezelésen, ez az, amiben saját tapasztalataim alapján tudom a te életedet is segíteni. Nem az ezoterikus könyvekből vettem, és nem a tanáraimtól kaptam, akiket tisztelek és becsülök, sőt rengeteg ember véleményével szemben állva, de alapvető hitvallásom, lelkem legmélyén gyökerező hitem, ami egy színtiszta érzés bennem, hogy nem azért születtünk, hogy megfeleljünk, hogy pénzt keressünk, hanem azért, hogy örüljünk az életünknek, hogy boldogok legyünk, de nem elszigetelve, hanem együtt a társadalomban. Csak sajnos társadalmunk nem erre van berendezkedve, nem ilyen az iskola rendszerünk, fogyasztói és nem egy boldog társadalomban élünk, de amikor erre rájövünk, saját felelősségünk, hogy elkezdjünk tenni a boldogságunkért, még akkor is, ha a jóga filozófia értelmében ez a világ csak illúzió, egy káprázat világ, maya, de erről egyszer később részletesebben írok…

Vachó Andrea,  Tel.: 20/356-87-19

Tanáraim:

Bálint János: jóga, meditáció, relaxáció

Regősvölgyi Regina: női jóga terapeuta

Korpás Eszter: aerial jóga

Szeferinusz Attila: kineziológia, fülakupunktúra

 

 

 

Nézd meg bemutatkozó videómat: