Bach-virág tanácsadás

 Belső harmónia visszaállítása Bach-virág esszenciákkal

Mindenki ismeri nagyanyáink régi mondását, miszerint „ legnagyobb kincsünk, az egészségünk”, kicsit sokat hallott bölcsesség, de tény, hogy az egészséges léleknél és testnél nincs nagyobb értékünk. Amíg van egészség, addig olyan természetes minden, szinte fel sem tűnik a gazdagságunk és a szabadságunk.

Harmóniában lévő léleknél természetes a test energikus működése, de ha a lélek beteges, akkor egy idő után a testünk is azzá válik. Ahhoz, hogy helyre álljon az egyensúly, szükség van őszinteségre, magunk felé, hogy felismerjük ez így nem mehet tovább. A szőnyeg alá söpört problémák egy idő után nagy nyomásként nehezednek ránk és megoldhatatlannak tűnik a kiút.

A továbblépéshez szükséges a felismerés és egy segítő beszélgetés, valamint még 38 -féle virágeszencia.

 

Röviden az eszenciákról

Dr. Edward Bach (1886-1936) angol orvos nevéhez és felfedezéséhez tartozik a 38 alap virágcsepp,

illetve az 1 összetett virágeszencia. Edward Bach felismerte, hogy a fizikai betegséghez mindig kapcsolódik valami érzelmi-lelki probléma, mely ha megfelelő oldásra kerül, akkor a fizikai szint is javulást mutat. A sikeres oldáshoz van szükség az őszinteségre, mely elvezeti a tanácsadót a megfelelő szer kiválasztásához.

A virágok a rezgéseikkel segítik a diszharmónikus érzések áthangolását, megemelik az ember energetikai rendszerének rezgését és támogatásukkal az ember lelke megnyugszik és elindul a javulás, mely elsőként belülről kezdődik.Segítségükkel meghalljuk belső iránymutatásunkat, belső hangunkat. A cseppekben nincs kimutatható materiális összetevő, kizárólag a virágok lágy rezgéseit tartalmazza.

 Az eszenciák a következő lelkiállapotoknál nyújtanak hatékony segítséget:

-        félelmek,

-        bizonytalanság,

-        a jelen történései iránti érdektelenség,

-        magányosság,

-        túlérzékenység,

-        önbizalomhiány, kétségbeesés,

-        mások boldogulása miatti túlzott aggódás.

 

Hogyan kerülnek kiválasztásra az adott virágok?

A bejelentkezéskor szükség lesz a születési dátum megadására, mely nagyban megkönnyíti és segíti a személyes beszélgetést. Az első találkozásnál készülni kell, hogy másfél-két óráig fog tartani a konzultáció, melynek végén a tanácsadó összeállítja az eszencikeveréket. A virágok kiválasztásához hozzájárulnak az elmondottak és a speciális bach-virág kártya húzása is.

 

Mi a teendő az első beszélgetés után?

Az első találkozás után 3-4 hétig hagyjuk dolgozni az adott keveréket, aztán egy újbóli konzultáción (1,5 óra) felmérjük az aktuális állapotot és ha szükséges új cseppeket adunk.

A gyógyulás több hónapig is eltarthat, attól függően, hogy milyen mélyen van a probléma gyökere.

 

Napjainkban hol alkalmazzák a Bach-esszenciákat?

Kineziológiai oldásoknál, lelki egészség helyreállításánál, krónikus testi-lelki megbetegedéseknél kiegészítő terápiaként, masszázsoknál, méregtelenítő kúráknál, gyermekgyógyászatban, állatkórházakban és menhelyeken.

„ Az egészség teljes összhang gondolataink, lelkünk és testünk között. Mindnyájunknak isteni küldetése van ezen a földön, amelynek megvalósításához lelkünk, gondolatainkat és testünket eszközként használja. Ha e három összhangban működik, az eredmény tökéletes boldogság és egészség.” (Dr. Edward Bach)

A tanácsadást Zámbó Zsuzsanna természetes gyógymódok tanácsadó tartja.

Bejelentkezés: 06-20-2790-222