+36-20/224-00-37 | +36-20/910-82-65 info@lelekforma.hu
Oldal kiválasztása

Fülakupunktúra

Néhány szóban a fülakupunktúra működési elvéről: az alternatív orvoslás nézetei szerint a testen több mikrorendszer található, mint például: a talp, tenyér, fül, nyelv, haj, írisz. Ezek a helyek attól különlegesek és attól mikrorendszerek, hogy reflexzónaként működnek, azaz ezeken a viszonylag kicsi területeken az egész test kivetül. Ennek következtében a mikrorendszerek egy-egy zónája/pontja kapcsolatban áll egy-egy szervvel. Ez a kapcsolat adja meg a lehetőséget a beavatkozásra, azaz, ha a mikrorendszer egy adott pontját kezeljük, az jótékonyan befolyásolja a vele kapcsolatban lévő szerv működését. Ezt a kapcsolatot használja többek között a talpreflexológia, íriszdiagnosztika, de a fülakupunktúra is. Az adott pont tűvel vagy egyéb eszközzel történő (mágnes golyó, magvak, lézer) mechanikus ingerlése kiegyensúlyozólag hat a vele kapcsolatban álló szerv működésére.

A fülkagylóra egy magzat vetül ki, fordított testhelyzetben.

Röviden összefoglalva a fülakupunktúra kezelés hatására a vegetatív idegrendszer egyensúlyba kerül, a méregtelenítő folyamatok élénkülnek, a kezelt akupunktúrás pontok stimulálják a pontokhoz tartozó szerveket: a tüdőt, májat és a vesét. Fogyókúra során, csökken az étel, illetve szenvedélybetegek esetén csökken a szer utáni sóvárgás, valamint enyhülnek a megvonási tünetek.

A fülakupunktúra kezelés segít:

 • erős stresszoldó hatású
 • kimerültség esetén segít, hogy az alvás valóban pihentető legyen, valamint segít, hogy ugyanannyi pihenés mellett kipihentebbnek érezzük magunkat, mivel kiegyensúlyozza az energiaáramlást
 • szenvedélybetegségek esetén segít a leszokásban (dohányzás, alkohol, drog)
 • fentieken túl mindenfajta függőség megszüntetésében (vásárlási mánia, játékszenvedély, internet függőség, mániák)
 • segíti a fogyókúrát (beindítja az anyagcsere folyamatokat, elveszi az éhség érzetet, és az idegrendszer harmonizálásán keresztül csökkenti az életmód váltással kapcsolatos kezdeti feszültséget)
 • beindítja a szervezet méregtelenítő folyamatait
 • oldja a szorongást,
 • hatékony fájdalomcsökkentő

Mi történik a fülakupunktúra kezelés során:

Első alkalommal egy állapotfelmérő lap kerül kitöltésre, melyben rögzítjük az Ön panaszait, tisztázzuk a célt, mellyel hozzám fordult, rögzítjük jelenlegi betegségét, és tisztázunk minden olyan körülményt, amely esetlegesen nem teszi lehetővé a kezelés megkezdését (pl. magas láz, gyulladt, sérült fül, fertőző betegség). Ezt követően – a higiéniai szabályok betartásával, a fül fertőtlenítése után – megkezdem a kezelést, mely során rendkívül vékony (0.3 mm átmérőjű), egyszer használatos steril tűket helyezek be, mindkét fülbe. A NADA (National Accupuncture Detoxification Association, Nemzeti Akupunktúrás Méregtelenítő Társaság) protokoll szabályai alapján mindkét fülön 5-5 pontot stimulálok. (A NADA Protokoll: függőségekről való leszoktatás depresszió kezelése, egészség-egyensúlyi állapot visszaszerzése fül-akupunktúrával.)

A tűk 40-45 percig maradnak a fülben, közben kényelmesen lehet pihenni, relaxálni. A kezelés végén eltávolítom a tűket, és igény esetén, amikor nem megoldott a heti 2-3 kezelés (legalábbis az első 2-3 hétben) tartós tűket vagy pici mágnes golyókat, magvakat helyezek be a fülbe. Mind a tartós tűk, mind a golyók, kis, test színű ragtapaszra vannak felaplikálva, és nem keltenek feltűnést a fülben. (Nem akadályoznak semmilyen tevékenységben, de azért alváskor okozhatnak kellemetlenséget.) A tartós tűk, golyók, magvak 5-7 napig maradnak a fülben, időnként rányomva lehet stimulálni az érintett területeket.

Az 5 pont kezelése a fülben mindenféle függőségről való leszokásban segít, de kell az Ön elhatározása! Ha megszületett Önben a szilárd döntés, akkor tudok még egyéb módszerekkel segíteni a szándékai megerősítésében (vezetett relaxáció, célorientált vizualizáció, ásványok programozása, pozitív megerősítő mondatok elültetése az elme nem tudatos rétegeibe, ahonnan döntéseink, és így cselekedeteink 90%-a származik).

A függőségek megszüntetésén túl, akkor is érdemes fülakupunktúra kezeléshez fordulni, ha egyszerűen csak nem érzi jól magát a bőrében, az 5 pont leírásánál látható, hogy sok, más egyéb testi működésbeli problémában segít a kezelés, de nem csak a testi problémákon segít, hanem a vegetatív idegrendszer harmonizálásával hozzájárul a jobb közérzet eléréséhez, a lelki hullámvölgyekből való kilábaláshoz.

Mi várható a fülakupunktúra kezelés után:

 • megszűnnek a függőségek
 • fokozódnak az anyagcsere folyamatok, javul az emésztés
 • javuló közérzet
 • beindul a fogyás
 • fokozódnak a méregtelenítő folyamatok a testben
 • csökken a nyomás érzet (pszichésen is érezhető a megkönnyebbülés, kevésbé lesz ingerült, és ez a testi folyamatokban is érezhető pl. csökkenő izzadás, javuló vérnyomás, vérkeringés, fejfájás mérséklődik).

Milyen esetekben nem alkalmazható a fülakupunktúra?

 • sérült, sebes, gyulladt fül
 • erős lázrohamok
 • súlyos szívbetegség (friss szívinfarktus, stroke)
 • pacemaker esetén elektroakupunktúrás készülék nem alkalmazható
 • amennyiben plasztikázva van a fül, lehet több időre van szükség, ki kell tapasztalni, hogy esetlegesen máshová kerültek a fülön a célpontok

Relatív ellenjavallatok:

 • komolyabb éhezés után
 • ittas állapotban
 • túl fiatal, túl idős korban (lézer akupunktúra kezelés javasolt inkább)

Elővigyázatosságot igényel:

 • terhesség
 • daganat
 • menstruáció alatt (menstruációs panaszok viszont jól kezelhetők fülakupunktúrával)
 • vérszegénység, vérzékenység

Mi az az 5 pont, amit a fülakupunktúra NADA protokoll alapján kezelek, és ezek hogyan hatnak a szervezetünkre, hogyan segítik elhatározásunk megtartását?

 1. Shen-men pont: paraszimpatikus, nyugtató idegrendszeri hatása van, csökkenti a fájdalmat és a szorongást. Egyéb alkalmazásai: érzéstelenítő hatású, nyugtalanság, szívdobogás, álmatlanság esetén segít, láz és gyulladás csökkentő hatású, nem perifériás, idegi eredetű keringési zavarok, szívritmuszavarok, epilepszia, bőrproblémák, köhögés csillapító hatás, agresszivitást csökkenti.
 2. Szimpatikus pont: Nyugtató, fájdalom csillapító, izom lazító hatású pont. A 2 pont együttes kezelése kiegyensúlyozza a vegetatív idegrendszer működését. Egyéb alkalmazása: depresszió leküzdése, epehólyag, vese működését segíti, hasi görcsök megszüntetése, vénák gyulladására jótékony, fejfájás csökkentő, szívritmus zavar, éjszakai izzadás, klimax, vérnyomás harmonizálás, erek tágulását segíti.
 3.  Vese pont: a hagyományos kínai orvoslásban a vese az a szerv, ahol raktározódik az az energia, amivel világra jöttünk. Kezelésekor a méregtelenítő és kiválasztó folyamatok élénkülnek. Egyéb esetekben segít: segíti az agyműködést (memória zavarok, ideggyengeség, lassú gondolkodás), veseproblémák, húgy, ivarszervek gyulladását csökkenti, vizelet visszatartási problémák, erősíti a csontokat (csonttörés esetén segíti a regenerációt), jó a csontritkulásra, fog megbetegedéseire, hajhullás (félelem, stressz csökkentő hatás), hallásproblémák (sükedtség, fülzúgás), potencia zavar, nőgyógyászati problémák.
 4. Máj pont: segíti a méreganyagok eltávolítását, erős izomlazító, görcsoldó hatású. Egyéb alkalmazási lehetőségei: menstruációs görcsök, máj betegségei, mindenféle vérképzéssel kapcsolatos problémán segít, szemproblémákra jótékony, izmokon túl, inak, szalagok feszességét oldja, magas vérnyomás, vérösszetétel problémák, ízületi problémák, fejfájás, epekő, epehólyag gyulladás (düh, harag), felfúvódás.
 5. Tüdő pont: rövid távú méregtelenítő folyamatokat erősíti, oldja a szorongást. Egyéb alkalmazási területei: légzés, légzőszervi problémák (asztma, hurutok), folyadékok áramlásának szabályozása, bőr betegségek (ekcéma, csalánkiütés, vizenyők), test szőrzet problémák, influenza, éjszakai köhögés, arcüreg gyulladás, enyhíti a bánatot, szomorúságot, depressziót, szorongást, gyászt, kapcsolat teremtési problémák, keringéssel, orral kapcsolatos problémák.

Összességében a protokoll szerinti pontok kezelésének hatására a vegetatív idegrendszer működése kiegyensúlyozódik, segít leküzdeni a vágyat, a sóvárgást aziránt a dolog iránt, mely hosszú távon megkeseríti az életét, enyhíti a megvonási tüneteket. Az első lépést azonban Önnek kell megtennie, mégpedig meghozni a döntést, hogy változtat valamely eddigi szokásán, a további lépésekben viszont hatékonyan tudom Önt segíteni, amennyiben hajlandó együttműködni velem.

A fülakupunktúra kezelés nem kívánatos mellékhatásai:

 • ritka esetben előfordulhat ájulás (a gyors energetikai hatás következtében vérnyomás/vércukor szint hirtelen lecsökkenhet)
 • szédülés
 • fejfájás
 • véraláfutás

Ha a fül felmelegszik, kipirul az nem probléma, azt jelzi, hogy hat a kezelés, továbbá előfordulhat, hogy a pontszúrás helyén melegséget érez, vagy a cél szervben furcsa érzeteket (bizsergés, borzongás, energia áramlás) tapasztal, vagy a kezelés alatt bágyadtságot érez, ezek mind természetes folyamatok, jelzi a szervezete, hogy hatni kezdett a kezelés. Hány kezelésre van szükség? Tapasztalatok szerint általánosságban 10-15 kezelésre van szükség egy probléma megszüntetéséhez, ennyi idő kell a szervezetnek ahhoz, hogy vissza tudjon állni a harmonikus működés és beinduljanak az öngyógyító folyamatok.

A fülakupunktúra kezelés nem zárja ki egyéb terápiák igénybevételét, sőt, ha egy problémát több oldalról kezelünk (pl. gyógynövények, reflexológia) annál gyorsabb, hatékonyabb lehet a gyógyulás, viszont ezeket a terápiákat ne egy napra tegyük, adjunk időt a szervezetünknek a reagálásra, gyógyulásra, tisztulásra.

A fülakupunktúra előnyei:

 • gyógyszer mentes, a szervezet öngyógyító folyamatait célozza
 • nincsenek mellékhatások
 • nem okoz függőséget
 • nem szükséges a lelki kitárulkozás, ha nincs rá felkészülve
 • szinte azonnal érezhető a kezelés hatása
 • holisztikus szemléletű, a teljes embert gyógyítja
 • gyors, nem vesz igénybe órákat a kezelés
 • a tűk annyira vékonyak, hogy szinte fájdalom mentes a használatuk (de a tűk felcserélhetők mágnes golyókra, magvakra)
 • bárki számára hozzáférhető árkategória

Kezelés ára: 3.500-Ft,           tartós tű (mágnesgolyó, magvak) behelyezése is: 4.500,-Ft

A kezelés időtartalma:  1 óra

A kezelést végzi:          Vachó Andrea

Bejelentkezés:              Tel:  06/20-356-8719                             

 

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás