Hangtálas, gongos meditáció

Hangtálas meditáció

A foglalkozás során megtapasztalhatod a hangtálas és a gong kellemes ellazító rezgését, megnyugtató zengését, egyszerű szépségét.
A foglalkozás alkalmával lehetőséged van saját élmény szerzésére, ellazulásra, befelé figyelésre.
A hangmasszázs hatékony relaxációt, meditációt segítő technika. Alkalmazása során kialakul a mély ellazultság, az ún. alfa állapot. Megvalósul az elengedés, mely a hangmasszázs (hangfürdő) központi fogalma.

Hangfürdő meditáció

A hangtálak használatában számos lehetőség rejlik:

  • A hangtálak segítik megélni a mély ellazult relaxációs és meditációs állapotot.
  • A tálakkal kísérhetjük a meditációt, és bármely felnőtt vagy gyermekcsoport együttlétét szebbé, harmonikusabbá varázsolhatjuk.
  • A tibeti hangtálakon játszva sokszínű, felhangokban gazdag dallamok keletkeznek. Több tálat együttesen megszólaltatva pedig olyan összhangzatok születnek, amelyek harmonizálják a testet, a lelket, a szellemet, és kitárják a szívet. Ezek a hangzatok egyensúlyt teremtenek a két agyfélteke között is, és egészen a sejtek szintjéig tisztítják és vitalizálják a test energiáját.
  • A mély ellazultságban kialakul a hangmasszázs által egy új, pozitív és szabad testtudat.
  • A tálak oldják az izomgörcsöket, fájdalmakat, energiablokkokat, javítják a közérzetet, mélyebb légzést és ezáltal belső nyugalmat eredményeznek.
  • Minden egyes sejt lágy hangmasszázst (sejtmasszázst) él át, és így visszatalál az ő eredeti rendjéhez.

A Hangtálas meditáció foglalkozásokon használt tálakat hagyományos módon, a Himalája lejtőin készítik 7 fém ötvözetéből, ősi elixír alapján.

A foglalkozás sorozat alkalmával megismerkedhetsz a Tibeti Hangtálak és Gongok történetével, élettani hatásával. Megtapasztalhatod kellemes ellazító rezgésüket, megnyugtató zengésüket, egyszerű szépségüket, és ami a legfontosabb kézbe veheted, megszólaltathatod őket. A foglalkozások alkalmával lehetőséged van saját élmény szerzésére, ellazulásra, befelé figyelésre. A hangmasszázs hatékony relaxációt, meditációt segítő technika. Alkalmazása során kialakul a mély ellazultság, az ún. alfa állapot. Megvalósul az elengedés, mely a hangmasszázs központi fogalma.

A hangtálas meditáció során a hang megszólítja az emberben rejlő ősbizalmat.

A hangmasszázs alapját a hangok hatásáról szóló ősrégi ismeretek alkotják,  Indiában a Védikus orvoslásban már 5000 évvel ezelőtt alkalmazták. A keleti elképzelés szerint az ember hangból keletkezett, tehát maga is hang. Ha az ember környezetével és saját magával összhangban, harmóniában van, akkor erősnek érzi magát, életét szabadon, önállóan alakíthatja, boldognak érzi magát és egészséges. A növekvő stressz azonban kibillent bennünket az egyensúlyból, diszharmóniát okoz. Ezáltal gyengülünk és könnyebben megbetegszünk. A hangmasszázs során oldódik a stressz, felerősödik szervezetünk öngyógyító képessége. A kreativitás és az alkotó erő új impulzusokat kap.

Foglalkozásaink szombatonként lesznek és minimum 6 fő jelentkezése esetén tartjuk meg. A foglalkozás ára: 2.500,-

2017-es időpont: május 27., szombat 18:30.

Jelentkezni az info@lelekforma.hu vagy a info@jogalak.hu címen és a 06-20-224-00-37-es számon lehet.

A hangtálas meditáció foglakozást Kray Zsuzsa & Gyuri vezetik.

Olvashatsz még a hangtálas meditációról itt is.