Pink pilates (Pink Ribbon Program)

Érdeklődés esetén kérlek keress minket személyesen a 06-20-224-0037 telefonszámon, Lélek forma facebook oldalán, vagy az info@lelekforma.hu-n!

Horváth Ildikó Pink Ribbon Program Tréner, okleveles pilates oktató, gerinctréner és dinamikus jóga oktató vagyok.

Az alábbi linken látható, hogy a Pink Ribbon Program nemzetközi szervezetének okleveles oktatója vagyok http://www.pinkrp.com/instructor_finder.cfm.

Pilates oktatóként az évek során sok emberrel találkoztam, sajnos voltak olyan vendégeim, akik mellrák műtéten estek át. Számomra sem volt ismert még, hogy ők ugyanúgy tornázhatnak-e, vagy van –e valami speciális mozgás a részükre. Teljesen „véletlenül” egy rádióműsorban hallottam a Pink Ribbon Programról és nagy lelkesedéssel jelentkeztem az első tanfolyamra 2015. év májusában. Nagy öröm volt számomra, hogy pilates gyakorlatok alkalmasak arra, hogy a mellrák műtéten átesett nők is tornászhassanak. A speciális torna célja, hogy a mellrák műtéten átesett a nők is újra, fokozatosan visszakerülhessenek a sport világába. A mellrák műtétből való gyógyulás nagyon sok pihenést, életmódváltást és komoly lelkierőt igényel. Mindezek mellett kutatások támasztják alá, hogy a fokozatosan bevezetett, mérsékelt mozgás rendkívül jó hatással lehet a közérzetre és az életminőségre.

A Pink Ribbon Program a műtét után, az orvosi engedélyt és a gyógytorna időszakát követően közvetlenül, de akár évek múltán is elkezdhető. Az órákon végzett átmozgató, légző és törzsizom, gyakorlatok támogatják az egészséges test, a helyes testtudat kialakítását. Fontosnak tartom, hogy megismerjék azokat a gyakorlatokat is, amelyeket nem végezhetnek és megtanulják mivel helyettesíthetik azokat.A Pink Ribbon Program nemcsak fizikailag, de lelkileg is segíti a mozgáshoz való visszatérést, hiszen a hölgyek a program során nap, mint nap tornáznak, így aktívan tesznek önmagukért. Sikereik erőt adnak és javítják az önértékelésüket.

A 6 hetes program során a résztvevők 12 csoportos órán vesznek részt. Az oktatás 3-4 fős kis csoportokban, egyénre szabottan történik. Mindenire külön odafigyelve annak érdekében, hogy már az első pár alaklom után is megtapasztalhassák a kedvező változást. Az első alkalom hosszabb, a résztvevők ekkor ismerkednek meg a programmal, illetve én  a vendégek személyes történetével, azért hogy az egyedi sajátosságokat (mozgás-szervrendszeri adottságok, múltbéli sérülések) a program egésze alatt figyelembe tudjam venni. Ezt követően 6 héten keresztül, heti két alkalommal kiscsoportokban tornázom vendégeimmel. Az órák 45 percesek.

Az első tanfolyam 2015 nyarán lezárult, négy hölgy sikeresen elsajátította és azóta is használja a mindennapi mozgása során a gyakorlatokat.

Íme néhány viszajezés a tréning résztvevőitől:

„2012-ben fedeztem fel csomót a mellemben, és az utána következő kemoterápiák, sugarazás és évekre elosztva három műtét meggyötörték a testemet. Gyakran járok úszni és aquafitneszre, de hallottam a Pink Ribbon tornáról és feltétlen meg akartam tanulni. Ugyan a Lélek-forma Stúdió messze van a lakóhelyemtől, de megérte pár hétig a nagy melegben sokat utazni Amit a több hetes gyakorlás hozott az életembe, hogy a karomat, a hátamat sokkal könnyebbnek érzem, nem húzódik, nem feszül. Előtte gyakran fájt a vállam is, de most az a fájdalom is eltűnt. Igyekszem beilleszteni a mindennapjaimba, mert érzem, hogy nagyon jót tesz. Köszönöm Ildikó a tanítást, lehetőséget, Briginek a tanácsokat és örülök, hogy megismertem három nagyszerű nőt, sorstársat! Nelli”

„Szia Ildikó! Szeretném veled megosztani tapasztalataimat. Amióta veled tornázom és aztán másnap otthon is beleszövöm az eddigi gyakorlataimba a te gyakorlataidat és sokkal jobban vagyok. Vannak napszakok, amikor észre sem veszem, hogy meg lettem műtve. Nem fáj, nem szorít, nem húz. Odafigyelek a tartásomra és szüneteket tartok a munkahelyemen, tornázom kicsit. Ilyenkor ellazulnak az izmaim. A közérzetem egyszerűen remek, szavakkal nehéz elmondani milyen sokat jelent annyi kínlódás után ez a felszabadultság. Magabiztosabb vagyok és már nem vagyok elkeseredve, hogy vége, na most már biztosan nem fogom tudni rendesen használni a jobb kezem. Egyre nagyobb az önbizalmam és nagyon, de nagyon bízom már, hogy egyszer, valaha még izmos is leszek. Köszönöm Neked, Nektek, Brigi a törődést és a sok odafigyelést .Nem ismertem a pilatest, de már kíváncsi voltam régen rá. Kerestem egy nem ugrálós, de mindent átmozgató, erősítő sportot. Most, hogy beleszőttétek a “mell tornát”, nagyon klassz mozgásnak látom. És, ami a legjobb, hogy egész testes, amit nem is reméltem. Azt hitem, inkább csak a felső testre irányulnak majd a gyakorlatok. Szeretném majd folytatni, természetesen Ildivel és a pilátesszel, hiszen már ismer minket, látom, már tudja, melyikünknek hol húzódik, ki mennyit mer, kinek mi esik jól, ki mit szeret. Köszi a törődést!!!!!!!!!  Kati „

A következő tanfolyam 2015. október 14–től november 20-ig tart, szerda 17:00-18:00 és péntek 16:00-17:00 óráig.

A tanfolyam teljes költsége: 23.400,- Ft / 12 alkalom.

Jelentkezni előzetesen az info@lelekforma.hu címen vagy  a 06-20-224-00-37-es számon lehet, majd 5.000,- előleg befizetésével véglegesítheted jelentkezésed a Lélekforma stúdió recepcióján.

 

További információkért forduljon hozzám : ildiko.pilates@gmail.com

                                                                       Tel.30- 756 -2508