Ülőmunka workshop sorozat / 2. rész: A hát és a mellkas nyújtása

» Posted by on Mar 28, 2018 in Hírek | Comments Off on Ülőmunka workshop sorozat / 2. rész: A hát és a mellkas nyújtása

Tanfolyamainkkal és workshopjainkkal nyári szünetre megyünk, ősszel új időpontokkal jelentkezünk!

Ez egy 3 részes workshop sorozat, amely az ülőmunka és egyáltalán az ülő életmód káros következményeit segít kiküszöbölni, illetve a már jelentkező tüneteket csökkenti, esetleg teljesen megszünteti. Segítek megérteni a hátfájás ok-okozati összefüggéseit, rámutatok a rossz beidegződésekre és hogy mire figyelj, hogy hosszútávon is egészséges legyen a gerinced.

Természetesen a tanfolyam részei külön-külön is elvégezhetőek :)

1. Rész:

Az egyenes tartás:

A helytelen testtartás oka legtöbbször a gyenge hátizmokban keresendő. A törzsnek „egyszerűbb”, ha egy hanyag tartással görnyedhet. A tanfolyam első részén ezeket az izmokat és mély-izmokat fogjuk munkára . A gyakorlatok utána otthon is biztonságosan alkalmazhatóak.

Az 1. rész időpontja: 2018. március 25., 15:00-17:00, díja: 2.800,-
A foglalkozást vezeti: Vachó Andrea gerinctrénig, jóga oktató.

2. Rész:

A hát és a mellkas nyújtása:

Az ülő életmód számos káros hatással lehet a szervezetre. Jelentkezhet egy enyhe derékfájással , de akár sérvvel is.

Miután a hát izmai megerősödtek, szükséges a nyújtás. A sorozat második részében a hátat és a mellkast nyújtjuk éppen az ellentétes irányban, mint ahogyan napközben használjuk.

A 2. rész időpontja: 2018. április 22. vasárnap, 15:00-17:00, díja: 2.800,-.
A foglalkozást vezeti: Vachó Andrea gerinctrénig, jóga oktató.

3. Rész:

A comb és a farizom nyújtása:

A hátfájás egy meglehetősen összetett probléma. Hiszen üléskor nem csak a hát terhelődik, hanem bizony a lábak és a farizom is. Gondoljunk bele, hogy a térdhajlító izom (a comb hátulsó fele), -mint ahogyan a nevében is benne van -akkor dolgozik, amikor a lábunk hajlítva van. Tehát ha egy 8 órás munka során (nem számolva a munkába- és a haza vezető utat) ez az izom végig dolgozik! Az hetente átlagosan 40 óra(!!!) és akkor csak a munkahelyen eltöltött idővel számoltunk, pedig ennél sokkal többet töltünk ebben a pozícióban…

Az ember erre a testtartásra van kárhoztatva onnantól kezdve, hogy bekerül az iskolába, így aztán nem meglepő, ha lassan azt tapasztalja, hogy gondot jelent a láb kinyújtása, vagy a lábujjak megérintése. A tanfolyam befejező részében a láb izmait és a farizmot nyújtjuk olyan gyakorlatokkal, amelyek segítenek az otthoni gyakorlással enyhíteni, vagy teljesen megszüntetni a megrövidüléseket.

A 3. rész időpontja 2018. május 13. vasárnap 15:00-17:00, díja: 2.800,-.
A foglalkozást vezeti: Gorzó Kinga jóga oktató.

Mindhárom rész együttes jelentkezése esetén a workshop sorozat díja csak 7000,- Ft!

Jelentkezni az info@lelekforma.hu címen vagy a 06-20-224-00-37-es számon lehet a workshop-ot megelőző csütörtök estig. Előleg workshoponként 1.000,-.