Barion Pixel
Oldal kiválasztása

Az alábbi receptek közül válassz egyet annak alapján, hogy melyik testradír tetszik, vagy egyszerűen csak, hogy melyik van a konyhádban éppen:

Melegítsünk egy csésze növényi olajat (pl. mandula, oliva vagy szezám) 45 másodpercig mikróban, majd adjunk hozzá annyi asztali sót, amíg krémszerű nem lesz.

  1. Egy félbevágott citromot durva tengeri sóval szórjunk be, és ezzel dörzsöljük a keményebb bőrfelületeket (pl. térd, könyök).
  2. Keverj össze 2 dl mézet egy tojással, egy-egy evőkanál cukorral és olivaolajjal.
  3. 1:1:3:4 arányban keverjünk össze mézet, étkezési kukoricakeményítőt, zablisztet és növényi lét (pl. zöldség, gyümölcs) vagy kecsketejet. Adjunk hozzá 1-2 csepp citromlét és 10-15 csepp jojobaolajat. Ez egybe hidratálja is a bőrt. Hűtőben egy hónapig eláll.

A házi bőrradír megvan, akkor nézzük, hogyan használd szakszerűen:

 

 

 

A radírozást zuhanyzás, fürdés után végezzük lentről felfelé haladva.

Mindig alaposan öblítsük le, és radírozás után tápláljuk a bőrt.

Körkörös mozdulattal masszírozzuk a bőrt.

A legjobb, ha egy fürdőszivaccsal dörzsölöd át az egész testedet.

Különösen fontos a radírozás, ha barnító krémet készülsz használni, hogy ne legyen foltos a barnítókrém hatása.

Radírozás után mindig használj bőrtápláló testápoló krémeket.

 

 

Nagyon fontos, hogy legfeljebb heti egy alkalommal radírozzuk a bőrünket!

Érzékeny területeken (pl. a szem körül) pedig ne használj bőrradírt.

Minderre azért van szükség, mert a rendszeres és intenzív sportolással tisztul a szervezeted és folyamatosan ürül a méreganyag a szervezetedből, főleg, amikor izzadsz. Hogy az izzadás megfelelő legyen, elegendő tiszta vizet kell fogyasztanod és gondoskodnod kell a pórusaid tisztaságáról, hogy a salakanyag megfelelően távozni tudjon.

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás